Blog

Dorte Maries blog


Foråret er i fuldt firspring, de små forårsbebudere vælter op af jorden. Solen begynder at forkæle os med varmen fra strålerne. Det er en dejlig tid.

 

Jeg er selv i gang med at tømme drivhuset der bliver brugt til opbevaring af havemøblerne om vinteren. Så kan jeg gøre plads til nye planter, frø der skal spire og solrige stunder derinde med en dejlig kop kaffe. Vi gør plads til nyt der skal have plads for at spire.

 

I sidste blogindlæg skrev jeg om foråret i fem elementen, der lige præcis sætter fokus på det der spirer på alle fronter. Men uanset hvad vi giver liv til – om det er nye ideer, projekter eller frø der skal sås, så er det lige så vigtigt at vi også giver liv til os selv. Vinteren har måske tæret på os – og måske endnu mere idet vi har haft corona som følgesvend det sidste års tid.


Hvordan kan du så rydde op og give lys, rum og

plads til at det nye – altså inden i dig?

Hvad er din livseliksir?

 

Det kunne jo være skønt hvis vi kunne trylle og altid

være på toppen uden at vi selv skulle gøre noget for

det. Men sådan er det sjældent. Og når nu vi må gøre

noget for at give plads, lys, lyst og muligheder for vores

krop og sjæl så får du her nogle bud på hvordan.

 

  • Lys og luft er godt for din mentale sundhed. En tur i skoven, til stranden eller bare ud i den friske luft giver ofte en mental klarhed – eller at vi kan få fornemmelsen af at se ting med lidt mere friske øjne. Ifølge dansk psykologiforening tilbyder netop naturen at vi mærker os selv bedre. Vi mærker konsekvenser af handlinger som er ligetil. Altså hvis det regner og du ikke har regnjakke på, så bliver du våd. Du kan ikke styre om solen går ned eller at bladene falder af træerne. Nogle forskere peger på, at kroppen og psyken bedre kan slappe af i naturlige omgivelser, da det er i det miljø vi oprindeligt har udviklet os i. I naturen får vi en pause fra alle de indtryk vi, til daglig, bliver bombarderet med.

 

  • Dyrk motion – ja, det ved vi jo godt. Men sommetider kan det være svært at få gjort. Undgå at sammenligne dig med nogen, men gør hvad der føles rigtigt for dig. Og det er ligegyldigt om det er en gåtur, løbetur, en tur på cyklen eller hvad end du føler du har overskud til.

 

  • Elizabeth Blackburn, der er forsker og nobelpristager, har et holistisk livssyn og hendes råd omkring hvordan vi passer på os selv og sikre at vi lever længere, er simple. Hun anbefaler at vi holder fast i de gode ting i livet. Ta’ ansvar, bevar din viljestyrke og entusiasme, lær din nabo at kende, skrot de dårlige venskaber og hold fast i en døgnrytme.

 

De fleste af os ved godt hvordan vi passer på os selv – og der kan være mange årsager til at vi så alligevel ikke kan gøre det sådan at vores krop og sind trives. Men det er en del af at hjælpe vores krop og sind med at ”rydde op” så der dels er plads til nye ting og dels at få flyttet alle de indtryk vi til daglig bombarderes med på ”fjernlageret” – sådan at vi har det med os, men ikke lade det styre os på en negativ måde.

 

Når kroppen så alligevel ikke formår at rydde helt op – og dermed give plads til lys nye indtryk, altså at hjælpe dig selv, så er der stadig mulighed for at gøre plads i kroppen.  Og her kan alternativ behandling hjælpe din krop på vej.

 

Kranio sakral terapi er en blid behandlingsform der hjælper dit nervesystem til at give slip på klemte nerver. Er dine nerver klemte vil de blokere og lave ballade for resten af kroppen da de er med til at sikre at din krop får den næring som den har brug for. NADA behandling er en behandlingsform hvor 5 nåle i hvert øre støtter dine indre organer og din psyke. Her får du mulighed for at sidde med fokus på dig selv mens nålene arbejder for dig. I zoneterapien arbejder jeg med dine fødder hvor bestemte zoner repræsenterer hele din krop, og ad den vej kan jeg hjælpe din krop med at få ”ryddet” op og give plads og liv til nyt.  Hvad din krop har gavn af for at få ryddet mentalt og kropsligt op kan variere. Derfor kan det også variere hvilken type behandling der er god for dig.

 

Selv elsker jeg at sidde i solen og jeg elsker også en lille løbetur – men den kan jeg mest se formålet med når det er overstået, for det synes jeg er hårdt. Men bagefter får jeg det så godt! Gode snakke med veninder, kaffe i solen, og bare at se op kan også tit give mig en følelse af, at alt er muligt. Det er mine go-to’s – gad vide hvad dine er? Det kan godt betale sig at tænke lidt over det for at sætte skub i en mulig proces omkring hvordan du kan gavne din krop.

 

Indimellem har min krop også brug for et behandler-skub til at give slip og få ryddet op så der igen bliver plads og overskud til at lukke lyset ind i krop og sjæl. Det sker typisk når jeg har ventet for længe og når ubalancerne så bliver for store. Prøv det – jeg lover at følelsen efterfølgende vil kunne mærkes længe efter. Og det er vigtigt at tage sin krop og sit sind alvorligt.

 

Kærligst,

Dorte Marie

  

 

Får du ryddet op og ud?